Jdi na obsah Jdi na menu
 


20. 9. 2012

Vydání č.2

Milí čtenáři,

se zpožděním Vás vítám u dalšího vydání Šnečkova týdeníku.

Dovolte, abych většinu obsahu tohoto čísla věnoval asi největšímu tématu minulého týdne. Přesně 14.9.2012 byla kvůli vlně otrav metylalkoholem vyhlášena ministerstvem zdravotniství tzv. PROHIBICE prodeje, nabízení a distribuce silnějších alkoholových nápojů. Jelikož jsem se v průběhu týdne setkával a stále se setkávám s lidmi, kteří nerozumí významu slova PROHIBICE, tak bych tento termín rád vysvětlil. Samotné slovo můžeme v překladu použít jako zákaz, zamezení, zabránění něčeho proti něčemu. Nicméně se toto slovo nejčastji používá a myslí se v souvislosti již výše uvedeného zákazu produkce a distribuce alkoholu, ať už jako v boji proti alkoholismu (z historie) nebo proti bezpečnostních (v našem případě), náboženských a dalších důvodů. Jelikož došlo k vyhlášení v podobě zákazu prodeje alkoholu s obsahem 20% a více, vzbudilo toto prohlášení velkou nevoli u pravidelných konzumentů tvrdšího alkoholu a především tatranského čaje. Jako projev této nevole byla např. facebooková skupina tvořená Davidem Bakešem z původního názvu přejmenována na Regenerační centrum-Stolanská bašta-stop prohibici. Samotné ohlasy, projevy a pocity k tomuto zákazu se bude Šneček snažit zjistit svou inspekcí v tomto víkendovém období.

Možná vzhledem k vyhlášení této Prohibice se účastníci našeho spolku mírnili a tak se ke Šnečkovi nedonesli další zajímavé novinky, jako tomu bylo třeba před týdnem, proto se s Vámi loučí Váš Šneček a za týden opět naviděnou. Mějte se hezky a zlobte, ať má Šneček o čem psát! :-)

 

PS: Se svými zážitky, drby a historkami z minulého týdne se i VY můžete s námi podělit v níže uvedené diskuzi.

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Líbí se mi

stará šnečková, 20. 9. 2012 14:06

Zdravím autora stránek a článku. Chtěla bych vyjádřit své sympatie k jeho kreativitě. Články jsou čtivé a aktuální se špetkou humoru a satiry. Apeluji na autora - Jen tak dál!

P.S. Šnečku, šnečku, vystrč růžky....:-)