Jdi na obsah Jdi na menu
 


19. 7. 2013

Rozhovor s Miroslavem Hluchníkem

 

Než začneme samotný rozhovor, chtěl bych Mirkovi poděkovat za jeho čas, přístup a ochotu při zodpovídání otázek!

 

mirecek.jpg

 

 

 

 

O Mirkovi (Kyblikovi) ve zkratce..

Narodil se 8.března 1987 v Chrudimi. Do 6.třídy navštěvoval Základní školu Olbrachtova. Pak přestoupil od 7. do 9.třídy na ZŠ U Stadionu a střední školu vystudoval na gymnáziu v Chrudimi Josefa Ressla. Momentálně pracuje u táty se zaměřením - voda, topení, plyn. Přezdívku má Kyblik a má dlouholetou přítelkyni Terezku.

 

K fotbalu..

Co pro Tebe znamená fotbal jako sport?

Tak fotbal pro mě v podstatě znamená koníček, kterýho mám rád odmala. Nemůžu říct, že to je ztráta času. Těšim se na každej trénink, na každej zápas, na partu, na kluky. Je to sport, kterej hraju od 6ti let a doufám, že to ještě nějakej rok budu hrát. Mám ten fotbal prostě rád no.

V kolika letech a kde jsi začínal s fotbalem?

S fotbalem jsem začínal ve Stolanech asi v 6ti letech.

Jaká je tvoje kariéra?

Ve starších žákach jsem šel do Pardubic, pak jsem se opět vrátil do Chrudimi. Pak jsem byl rok v Liberci a ve starším dorostu jsem se zase vrátil do Chrudimi. Tam jsem hrál chvilku za chlapy a potom za Třemošnici. Nakonec jsem se vrátil do Stolan a zůstal jsem tady doteď.

Máš ještě nějaké fotbalové cíle nebo čeho by jsi chtěl ve fotbale ještě dosáhnout?

No tak hlavně bych chtěl v prvý řadě zůstat tady furt ve Stolanech a s tou partou co tady je. I když je to s nima někdy těžký, tak bych chtěl něco vykopat a hrát minimálně B.třídu, protože tým by na to tady určitě byl.

 

Ke stolanskému fotbalu..

Jak by jsi ohodnotil tohle roční působení v okrese, po tom, co se vlastně z Béčka stalo Áčko?

Tak já nevim, co si budeme povidat. Jak říkají všichni, je to blbej okres, ale hodně kluků z bejvalýho Áčka jako třeba Michal Starů, Ždímal, Vávra, Jenka i já jsme šli kopat okres dneska už ne za Béčko, ale za jediný mančaft tady ve Stolanech a ta sezona dopadla tak, jak dopadla. Udělali jsme stejně bodů jako ta parta před rokem. 42 bodů a nakonec z toho bylo 6.místo. Takže o stupínek horší než před rokem a nevim, jak to berou ostatní, ale pro mě to je takový trošku zklamání, protože jsme určitě mohli hrát o to druhý postupový místo až do posledního kola.

Proč si myslíš, že to tenhle rok nevyšlo?

Tak zaprvý. Okresní přebor na takový úrovni nás neživí. Práce, rodina jsou na prvním místě, to je jasný, o tom se nemá cenu bavit. Problémy jsou všude. Nejdřív jsme jezdili na zápasy v 15ti lidech a pak byli zápasy, kdy jsme horkotěžko dávali do kupy jedenáct dvanáct lidí. A opravdu, když jsme se sešli v tý plný síle, tak jsem dokázali vyhrát 6 - 7 zápasů v řadě. A v podstatě se hrálo znova o postup. Ale mrzí mě ty tři poslední kola na závěr sezony, kdy jsme vlastně ani jednou nevyhráli a to nás možná stálo to druhý postupový místo.

Co chybí tomu abyste to dotáhli do toho vítěznýho konce?

U některejch takovej ten zápal, srdíčko a hlavně chuť.

Měli by Stolany posílit?

Je tady mančaft 20ti lidí, ale kolikrát jsme byli rádi, když jsme si pujčili někoho z dorostu a nějak jsme to odehráli, ale i ta následující sezona ukáže, jak by to mohlo vypadat dál. Jsem jeden z mála, kterej by chtěl postoupit. Teď se tady usiluje o to, aby přišli nějaký posili. Třeba jako Honza Vácha. Ztroskotal i příchod Lukáše Dostála, kterej už je taky stolaňák.

Má momentální kádr na B.třídu?

Určitě. Tenhle momentální mančaft na to určitě má. Kdyby mohl každej chodit trénovat a chodit na zápasy, tak se tady nemusíme vůbec bavit o nějakym posilování. Těch 16-17 hráčů tady je a jsou kvalitní.

S kým si v kabině nejvíc rozumíš?

To je těžký. Nemůžu jmenovat jenom jedno jméno. Jako kupodivu na to, že je mezi náma takovej věkovej rozdíl a nevyrůstal jsem s ním, tak je to třeba tvůj brácha (pozn. redakce Michal Starý). Nemůžu zapomenout na Luboše Hakana. Prostě myslim si, že to jsou všichni, takový pravý stolanský jádro - Petr Motyčků, Pišta, malej Vávra, Bad a další. Nemůžu říct jedno jméno se kterým si nejvíc rozumim. Jsou to tak nějak všichni.

Ta chemie starý – mladý, funguje to v tomhle mančaftu?

Tohle je na delší povídání. Musim se přiznat, že jsou zápasy, kdy to funguje perfektně, ale většina zápasů jsou takový, že těch starších, co by to měli táhnout, tak těch teď tady moc není. Skončil Láďa Kramařík, Příba, Něma, Nepas a další. Nejstarší tam jsou Olin a Péťa Motyčků. Mě osobně v kabině chybí víc těch hráčů, kteří to strhnou a přinutili by ty mladý k tomu, aby se tady něco pořádnýho hrálo.

Je Ti 26, měl by jsi ambice ještě na vyšší fotbal?

Tak určitě, ale popravdě bych to chtěl dosáhnout tady s tou momentální partou co tady je a s těma klukama ze Stolan. Ne s tím Ačkem co tady bylo, protože ten tým tady není špatnej.

Máš nějaké nabídky?

Tak jestli mám mluvit na rovinu, tak po skončení sezony jsem nějaký nabídky měl. Byly to Slatiňany a Pardubičky. A budu upřímnej. Jsem jeden z mála, který to tak furt berou vážně, možná to někdy přehánim, ale myslim si, že pokud si tady většina nebo některý lidi neuvědoměj, že by to tady opravdu mohlo skončit tím, že by se tady mohla kopat 3. třída jentak pro srandu, tak to by se mi nelíbilo. Nemůžu říct, že se na to tady ve Stolanech vyloženě sere, ale takových 5 – 6 hráčů by si mělo uvědomit, jestli chtějí o něco hrát nebo si jentak chodit kopnout za párek a pivo.

Co by jsi chtěl vzkázat stolanským fanouškům?

Tak není jich zas tak moc. Nadávat budou pořád a mají na to právo, ale chtěl bych, aby jich na domácí zápasy chodilo ještě víc. Je to vesnickej fotbal a byl bych rád, aby byl, jak se říká, plnej dřevák a tribuna.

 

Ke Šnekům na útěku..

Co pro Tebe znamenají a co si o tomhle spolku myslíš?

Tak Šneci na útěku vznikali postupně. Začlo to vlastně nedělními fotbálky a pak tím, že jsme se zúčasňovali turnaje na Bojanově, kde to je už vlastně takovou tradicí. Na to, jak to dneska se všim vypadá, tak si myslim, že to je furt na takový dobrý úrovni. A abych to nějak zakončil, tak kdyby měl každej z nás takový zapálení v normálních zápasech za Stolany jako při Šnecích, tak jsme dneska úplně někde jinde.

Je něco čeho by jsi chtěl se Šnekama dosáhnout?

Teď se přiznám. Nebudu pátrat v historii, ale abychom taky nějaký turnaj po dlouhý době taky už vyhráli, že jo.

Líbí se Ti ta myšlenka tohohle spolku, že to je takový doplněk k tomu velkýmu fotbalu?

Určitě, jak říkáš. Tyhle party vznikají z kluků co hrajou velkej fotbal a přes léto si tu přípravu zpestřej, že jezdí na turnaje v malý kopaný. Myslim si, že v těch Šnekách je dobrá parta, zdravý jádro a možná bychom těch turnajů přes léto mohli absolovat daleko víc.

Líbí se Ti ten název?

Určitě. Ten název je pěknej. Možná jsme se v minulosti jmenovali hůř. Jezdili jsme za Villa Boys, Skórující sandál (pouze za účasti Mirka a Jardy S.) a teď ten název nás tak trochu charakterizuje.

A budeš nás dál reprezentovat a reprezentuješ rád?

Tak určitě rád. Parta jsme dobrá a pokud to půjde, vydrží zdraví a čas to dovolí, tak určitě!

Co by jsi vzkázal fanouškům Šneků na útěku?

No..vlastně to samý co fanouškům Stolan, protože to jsou kluci ze Stolan. Aby nás jezdili v co největším počtu podporovat.

 

Ze soukromí..

Jak trávíš rád volnej čas?

Pokud to jde, tak se svou přítelkyní, se kterou jsme se doposud za ty léta moc neviděli. Dá se říct 3x v týdnu - pátek, sobota, neděle. Ale od září by se mělo všechno změnit.

A jak tedy trávíte ten čas společně?

Většinou jsme doma a někdy zajdeme sem k Lubošovi. Ale opravdu se vidíme tak málo, že jsme rádi, že se vidíme aspoň přes ten víkend. Ona má taky různý aktivity jako tancování a další. Její zaměstnání je její velkej koníček. Přes léto má různý taneční tábory, takže kolikrát jsme rádi, že můžeme bejt jenom sami doma a nepotřebujeme nikam jezdit.

Jaké máte plány do budoucna?

Terezka teď končí v Čáslavi. Od září by měla nastoupit do Heřmaňáku do Základní umělecký školy, takže bychom teď měli být na blízku a měli bychom se vidět skoro denně. Do budoucna oba určitě plánujeme postavit si baráček na pozemku ve Stolanech a založit rodinu.

Jaký je tvůj nejoblíbenější film?

Ty vole, to Ti neřeknu, ale přiznám se..Nejradši koukám na všechny díly Jamese Bonda.

Jaké máš nejoblíbenější jídlo a pití?

Co se týče jídla, tak sežeru dá se říct všechno, ale hranolky se steakem nebo s kuřecím řízkem. A co se týče pití, tak asi pivo a nějaká minerálka. Jinak nemám nic vyhlášenýho.

Máš nějaké životní krédo?

Ty vole si nevzpomenu, ale vim. „Dokud máš svý sny, je pořád pro co žít!“ (pozn. doplněno po 2 dnech)

 

Řekl o Lubošovi..

Má Luboš dobrý pivo?

Ale jo, nebudeme ho moc chválit, ale má.

A kromě piva, co Ti ještě u Luboše chutná?

Musim se přiznat, že Luboš výborně vaří.

A co Ti od něho chutná nejvíc?

Noo, dělá dobrý tortilli a hamburgery má taky dobrý.

A myslíš, že by se mohl stát naším generálním sponzorem Šneků na útěku?

No divím se doteď, že se jím ještě nestal.

 

Řekli o něm..

Když se řekne Míra Hluchník, co se Ti vybaví?

Milan Rázek: Kapitán mužstva a tak asi všechno, děkuju za pozornost.

Co pro Tebe Míra a spojení Šneci na útěku znamená?

Láďa Dušek: Na tohle jste se před tím pane redaktore neptal, takže Vám řeknu moji připravenou odpověď. Pro mě je Míra kapitán a hlavně to je pro mě srdcař sparťan.

 

Závěrem..

Bavil Tě tenhle rozhovor?

No na to hlavně kolik je hodin, tak si myslim, že ten rozhovor probíhal dostatečně dobře (hromadný smích).

 

!!! Rozhovor vznikal v pozdních večerních, resp. brzkých ranních hodinách a v uvolněné atmosféře!!!

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář