Jdi na obsah Jdi na menu
 


31. 7. 2012

Rozhovor s Ondřejem Novotným

Hezký den,

dovolte mi, abych Vám zde formou rozhovoru či dotazníku přiblížil osobu Ondřeje Novotného (20), hráče stolanského B týmu a momentalně i člena širšího výběru krajského A týmu (pozn.redakce: Rozhovor vznikal za těžkých podmínek výměnou informací po internetové síti).

Ondřeji, nejprve bych Ti chtěl poděkovat za tvůj vzácný čas a rovnou bych přešel k zodpovězení některých otázek, které by mohli tvé fanoušky a fanoušky stolanského fotbalu zajímat.

 

Vzpomeneš si v kolika letech jsi začínal s fotbalem a kdo Tě k němu přivedl?  

S fotbalem jsem začal hrát asi v 7 letech a přivedl mě k němu můj o 3 roky starší bratr Petr, který již za tým SK STOLANY působil.

 

Hrál jsi vždy jen za celek Stolan?  

Vždycky jsem hrál za tým Stolan, jelikož jsem tam měl kamarády se kterými hraji již několik let. Párkrát jsem byl i hrát za výběr z kraje, kde jsem hrával v Třemošnici.

 

Dokážeš si představit, že by jsi ukončil svoji fotbalovou kariéru právě ve Stolanech?  

Svou kariéru bych rád ukončil ve Stolanech, jelikož se svými spoluhráči hraji několik let. Ve Stolanech jsem spokojený, je tam supr parta lidí. Kdyby ale přišla nabídka hrát za jiný lepší tým, tak bych o tom určitě asi přemýšlel.

 

Jaký je tvůj největší vzor a proč?

Můj největší vzor je hráč londýnského týmu Chelsea John Terry. Hraje post obránce stejně jako já a moc se mi libí jeho hra a to s jakou lehkostí a klidem odehraje každý balon. Chelsea je také můj nejoblíbenější tým. Z českých hráčů se mi líbí sparťanský obránce Tomáš Řepka.

 

Máš nějaký svůj fotbalový sen nebo cíl?  

Svůj sen určitě mám. Chtěl bych si zahrát českou nejvyšší Gambrinus ligu, ale to se mi asi nepodaří.

 

Jaký máš pohled na sportovce, kteří si moc nepotrpí na dodržování životosprávy?

Určitě by každý sportovec měl dodržovat životosprávu, ale pod vlivem mého okolí,v kterém se převážně pohybuji, já k nim asi moc nepatřím. Ale je to každého věc.

 

Čeho by jsi chtěl se svým týmem (B týmem) dosáhnout?

Se svým týmem bych určitě chtěl okupovat přední příčky tabulky. Myslím si, že na to máme dost kvalitní tým a věřím, že se nám to podaří.

 

S kým si nejvíce v týmu rozumíš?

Nejvíce si určitě rozumím s klukama , kteří jsou stejně nebo jen o pár let starší jak já. S většinou se znám už od dětství. Jmenovitě s Davidem Bakešem si velice rozumím jak v soukromém životě, tak i na hřišti.

 

Vyjmenoval by jsi nám některé svoje fotbalové slabiny a přednosti?

(přemýšlí) Moje jediná slabina je určitě fyzická vyzrálost, ale snažím se ji dohonit, zatím jsem ji bohužel nechytil (smích). Předností mám samozřejmě více. Jelikož jsem vysoký 190 cm, tak určitě kraluju ve vzduchu a za další přednosti bych považoval rychlost a tvrdost. O tom svědčí fakt, že nejsem moc často zraněný.

 

V minulém víkendu jsi nastoupil za A tým a hned si vstřelil gol, jak s odtupem času hodnotíš svou premiéru?

Svou premiéru hodnotím kladně. Určitě jsem rád, že jsem nastoupil za A tým a mohl jim svým výkonem pomoci. Za gól jsem samozřejmě rád a ještě více, že byl vítězný.

 

Ještě bych se Tě rád zeptal na něco nefotbalového a to, jaké je tvoje nejoblíbenější jídlo a pití?

Tak k mému oblíbenému jídlu bezpochyb patří zapečené špagety se sýrem od maminky (smích) a k pití kofola a samozřejmě pivčo.

 

Máš nějaké oblíbené místo, kde rád trávíš svůj volný čas?  

Určitě postel, protože se rád válim v pelechu a pak bych zmínil hostinec Na Baště, kde se taky rád občas vyspím, ale především odreaguju (smích).

 

Brunetky nebo blondýnky?  

Brunetky i blondýnky (smích).

 

Co by jsi vzkázal svým fanouškům a vůbec všem fanouškům stolanského fotbalu? Svým fanouškům bych rád vzkázal (jestlii nějaké mám), že jsem rád, že mě podporují a vážím si jejich přízně. Pak celému klubu fanoušků , ktreří podporují celý tým ze stolanského kotle DŘEVAK, bych rád i přes tento skvěle připravený rozhovor poděkoval, že nám fandí a chodí se na nás dívat.